Naredite sami

Nega kože z jogurtom

Jogurt za zajtrk s kosmiči, sadni jogurt…
Vsi ga poznamo in uživamo.

Seveda je najbolj zdrav naraven jogurt ki vsebuje le mleko in kulture. Če pa si zaželimo sadnega oz bolj sladkega je najboljše, da navadnemu jogurti dodamo žličko marmelade, medu, orehov ali nekaj narezanega sadja. Tako ne boste imeli nepotrebnega dodanega sladkorja, jogurt pa bo slasten in narejen po vašem okusu.
Seveda si ga lahko naredite tudi sami. Jaz uporabljam aparat za jogurte, če pa aparata nimate pobrskajte po internetu in boste našli tudi druge načine, kako narediti jogurt le iz mleka in kultur (npr v pečici).

Vsebuje veliko beljakovin, kalija in kalcija, krepi imunski sistem, znižuje raven slabega holesterola, preprečuje osteoporozo.. Ima veliko zdravilnih učinkov na naše telo.

Vse navedene sestavine nam pomagajo pri zaužitju, vendar pa nam jogurt pomaga tudi pri negi kože.

Vsi smo ga že kdaj preizkusili v situaciji, ko nas je sonce preveč opeklo in smo si opečene dele hladili s hladnim jogurtom.

Lahko si naredimo obrazno masko. Zmešamo 2 žlici polnomastnega jogurta in žličko medu, ter razporedimo masko po obrazu in dekolteju. Pustimo delovati ca 10-15 min in speremo z mlačno vodo.

Če imate probleme z aknami na obrazu si le te namažite z jogurtom, kateri vam bo pomagal pri zmanjšanju le teh.

Zgornji mešanici lahko dodamo še žličko mletih ovsenih kosmičev, nato si masko nanesite na obraz s krožnimi gibi. Tako si hkrati naredimo še piling kože.

Jogurt se izkaže tudi pri negi zrele kože in gub. Mlečna kislina namreč odstranja kožne celice in oža pore, hkrati pa kožo gladi.

Lahko pa si jogurt preprosto nanesemo na umit in malce vlažen obraz in pustimo 10 min ter speremo z vodo. Mlečne kisline nam bodo očistile kožo in nam dale svež izgled.