Naredite sami

Naravni piling proti celulitu – naredite sami

Počasi postaja topleje, sneg se je stopil, temperature so višje.
In počasi se bližamo času, ko bomo zopet oblekli kratka in lahka oblačila ter kopalke.
Ker imamo ženske velikokrat probleme s celulitom, se moramo temu problemu posvetiti pravočasno. Sploh če želimo narediti proticelulitni tretma z naravnimi sestavinami, saj je potrebno postopek redno izvajati vsaj 2 meseca, da so vidni rezultati.
Zato ne smemo obupati.

IMG_0186

Sama že nekaj časa, pred vsakim poletjem pričnem s proticelulitnim tretmajem, saj zima pusti na meni posledice 🙁

Poskusila sem že veliko krem in receptov, vendar sem našla tistega, po katerem imam zadovoljive učinke in pri katerem uporabim le naravne sestavine.

Naredite sami - kavni piling za boj proti celulituMoj piling za zmanjšanje celulita vsebuje:

1 merico kokosovega olja
1 merico  drobne morske soli
1 – 1,5 merice mlete kave
+  ca 5 kapljic eteričnega olja

Za merico lahko uporabite žlico, lonček, kavno skodelico..

Vse sestavine zmešate in nanesete na problematične predele po tuširanju. Najboljše je, da se najprej stuširate, nato pa naredite še piling. Sperete s toplo vodo ter narahlo popivnate z brisačo – ne obrišete popolnoma, saj želite, da kokosovo olje ostane na koži in jo nahrani in navlaži.

Priporočam, da izberete res naravne in kvalitetne  sestavine, saj ne želite nase nanesti sestavin, katere vam ne bodo koristile.
Hladno stiskano nerafinirano kokosovo olje ne bo le navlažilo vašo kožo, temveč bo piling tudi dišal po kokosu.
Morsko sol priporočam, da uporabite nerafinirano in nejodirano, saj boste le tako v pilingu ohranili vse vitamine in minerale.

Eterična olja, ki pomagajo v boju proti celulitu:

Eterično olje grenivke – odstranjuje strupe iz telesa
Eterično olje ciprese – odstranjuje strupe iz telesa, pomaga pri problemu zadrževanja vode v telesu
Eterično olje brina – odstranjuje strupe iz telesa, pomaga pri problemu zadrževanja vode v telesu, pomaga pri pospešitvi cirkulacije in na kožo ima čistilni učinek.
Eterično olje rožmarina – pospeši cirkulacijo, je naravni stimulant, ki pomaga pri blaženju celulita, pomaga pri problemu zadrževanja vode v telesu

Pri eteričnih oljih moramo biti previdni in ga uporabljamo le po kaplicah. Za zgoraj omenjeni recept zadostuje, če uporabite po 1 kapljico vsakega olja ali ca 4-5 kapljic ene vrste eteričnega olja. Pazite, da kupite naravno eterično olje, ki je primerno za nego kože.

Sem zagovornik naravne kozmetike in naravnih sestavin, vendar je tudi pri naravnih sestavinah potrebna previdnost in nekaj predznanja – sploh pri eteričnih oljih.

Piling uporabimo 2 – 3x na teden, vsaj 2 meseca. Po dveh mesecih boste opazile, da trud in vztrajnost nista bila zaman.