Naredite sami

Naravni odstranjevalec ličil

Ženske se rade naličimo in se malce polepšamo.

Tako si vsako jutro nanesemo kar nekaj različnih ličil na obraz, katera večinoma ostanejo na koži vse do večera, ko se odpravimo v posteljo. Takrat pride čas, da si ves make up odstranimo.
Če ste takšne kot jaz in rade posežete po naravnih čistilih oz. naravni kozmetiki, potem vam priporočam, da si odstranjevalec ličil naredite kar same.

Odstranjevalec ličil

Postopek je namreč izjemno preprost
– stane pa vas le kakšen cent.

Recept sem že objavila na moji strani KlineSivka, vendar me je v zadnjem času veliko prijateljic spraševalo, zakaj ga ne najdejo na  strani MilaKati. Zato ga objavljam še tu.

Če recepa še niste zasledile, ali pa ste ga že našle kje na internetu, vendar ga še niste poskusile – potem je sedaj zadnji čas da le to storite.

 

 

 

 

Kaj morate storiti in kaj potrebujete:

– vodo ( lahko jo zamenjate s kakšnim hidrolatom ali same naredite kamilični poparek – kamilice namreč delujejo pomirjujoče na kožo)

– olivno ali mandljevo olje

– stekleničko

 

Postopek :
Zmešajte vodo in olje v razmerju 3/4 – 1/4, ter vlijte v stekleničko.

Torej 3/4 vode in 1/4 olja.

KONČANO!

Preprosto, kajne ?  Kar pa je najpomembnejše – naravno in poceni. Sama si že več kot 2 leti nisem kupila odstranjevalca v trgovini.

Pred vsako uporabo stekleničko pretresite in nato mešanico nanestite na bombažno blazinico, s katero si odstranite ličila.
Ker je v mešanici tudi voda in ne vsebuje sestavin, katere bi podaljšale obstojnost priporočam, da si odstranjevalec naredite v majhnih količinah ( npr za 5-7 dni) – tako bo odstranjevalec tudi vedno svež.

Pred uporabo pretresite

Pred uporabo pretresite, da se olje in voda zmešata…