Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja MilaKati, Katja Kline s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno stranjo MilaKati upravlja podjetje Katja Kline s.p. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani MilaKati, pravice uporabnika ter odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

– način plačila in dostave,

– časovno veljavnost ponudbe,

– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja se ponudba MilaKati ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

     – z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi Pošta Slovenije)

     – z nakazilom na račun Katja Kline s.p  (po ponudbi / predračunu)

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški.

Cene

Spletna cena velja za vse kupce. DDV ni obračunan – nisem davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene ne vsebujejo stroškov dostave (pošiljanja) in  stroškov pakiranja.

Cenik za pošiljanje in pakiranje (že z DDV):

Strošek pošiljanja in pakiranja je določen glede na težo izdelka in se obračunater je vidno kupcu,  pri vsakem naročilu, preden je le to potrjeno. Stroške pakiranja in pošiljanja plača kupec.

Za težje pakete se poštnina in pakiranje obračuna v dogovoru s stranko.

Postopek nakupa

Po oddaji naročila (preko naročilnice, internetne strani ali po e-pošti: info@milakati.com), kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in kdaj bo odposlano (v povprečju so naročila oddana v roku 1 – 2 delovnih dni).

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec, ki naroči izdelke na spletni strani MilaKati (www.MilaKati.com), lahko, v primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči (pisno ali na e-naslov: info@milakati.com) podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 30 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini in nepoškodovano poslati podjetju (na naslov: Katja Kline s.p, Pečovje 31,3220 Štore). Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupcu v roku 30 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila brez da kupec to zahteva. Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki morajo biti  nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži.

Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Dostava

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku. Praviloma so izdelki odpremljeni v roku enega do dveh delovnih dni.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

– pošiljatelj bo jasno razviden,

– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti z odgovorno osebo v podjetju MilaKati.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec takoj zavrniti tak paket pri dostavni službi Pošte Slovenije.

Pomembno.

Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu Katja Kline s.p., morate priložiti kopijo računa. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Katja Kline s.p, Pečovje 31,3220 Štore. Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).

Za vsa dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na 040 477 893 oz. nam pišete na info@milakati.com